• Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
  • Het rijke Bourgondische leven
DEPARTEMENTEN BOURGOGNE:
Klik op deze links voor informatie over de verschillende departementen in de Bourgogne:

Côte d'Or | Nièvre | Saône-et-Loire | Yonne

Vakantie in de Bourgogne


De Bourgogne, in het Nederlands ook wel Bourgondie genoemd, begint op zo'n uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 6 uur vanaf Amsterdam, en bestaat uit de departementen Yonne, Côte d'Or, Nièvre en Saône-et-Loire. Met de auto komt u in de Bourgogne via de snelwegen A77/N7 (Parijs-Nevers), A6 (Parijs-Auxerre) en oostelijk via de A31 (Nancy-Dijon).

De Bourgogne ligt nog net in de noordelijke helft van Frankrijk, net boven de Loire, en heeft een landklimaat wat betekent dat de zomers warm, maar de winters erg koud kunnen zijn. In de zomer kunnen er door het heuvelachtige landschap en de warme zon makkelijk onweersbuien ontstaan. Een vakantie in de Bourgogne betekent daarom altijd een risico wat betreft de kans op neerslag. Maar, geen paniek, er is ook volop zon anders zou het niet zo'n bekend wijngebied zijn!

De Bourgogne is dus een bekende wijnstreek, verder is het heuvelachtig en zijn er veel bossen. Met midden in de Bourgogne waarschijnlijk Frankrijks bekendste natuurgebied, de Morvan. En neem de tijd om te genieten van een gastronomische maaltijd in een van de restaurants met een Michelin ster. Er worden heerlijke lokale specialiteiten bereid met Charolais vlees, slakken, kippen uit de Bresse en de beroemde mosterd uit Dijon. Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de regio Bourgogne, in het midden van Frankrijk.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
De Bourgogne in midden Frankrijk is een zeer geschikte regio voor mooie fietsvakanties, wandelvakanties en rondreizen. Want met al die rust, natuur, kleine weggetjes en weinig verkeer is het goed wandelen en fietsen en is het ook leuk om rustig te toeren met de auto of motor. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES

Natuur in de Bourgogne


Ontdek de ongerepte natuur van de Bourgogne met lieflijke kleine en grote rivieren. Verken de parken, grotten en mysterieuze plekken langs de Seine en de Loire, de laatste ongerepte rivier van Europa. Het staatsbos van Pontigny strekt zich uit op 950 hectare en is bereikbaar vanaf de N77. Daal af naar het Canal de Bourgogne.

Ten noorden van Avallon liggen de verrassende grotten van Arcy-sur-Cure. Ze herbergen muurschilderingen van meer dan 30.000 jaar oud! Langs de Loire strekt het Foret des Bertranges zich uit op 10.000 hectare met aangeplante eiken. Wandel over de paden van de 'grande en petite randonnée' en verken de vele schaduwrijke circuits te voet, met de fiets of te paard. Dichtbij Nevers ligt 1 van de mooiste natuurplekken van Europa: de Bec d'Allier. Bij de samenvloeiing van Allier en Loire vertoeven hier trekvogels en bevers!

In de gemeente Saint-Prix is Haut-Folin het dak van het massief van de Morvan. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om het massief van de Mont Blanc te zien! 14 km ten noordwesten van Le Creusot bewondert u de granieten chaos van het dorp Uchon. Nog 1 tip tenslotte, op een hoogte van 492 meter, biedt de Rots van Solutre een opvallend landschap: een panoramisch uitzicht op de wijngaarden, doorspekt met dorpen en omzoomd met bossen...
Ontdek de rust in midden Frankrijk, hoe kan dat beter dan te voet? Daarom staat er een groot aanbod wandelvakanties op onze website. U kunt kiezen uit standplaats wandelvakanties, wandeltrektochten en wandelrondreizen. Klik hier voor alle wandelvakanties in midden Frankrijk.
Met 'My Bourgogne' heeft u de fotomuur van de Bourgogne altijd bij de hand op uw smartphone. Handig om in de Bourgogne direct foto's te kunnen plaatsen en om alle trekpleisters rondom de locatie waar u bent, te kunnen terugvinden.
Op de site van het Regionaal Bureau du Tourisme Bourgogne kunt u online alle brochures bestellen zoals bijvoorbeeld over wijnroutes en fietsroutes of gewoon algemene informatie over de Bourgogne.
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de regio Bourgogne, in het midden van Frankrijk.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Bourgogne.

Photo Credits: © J. v/d Geld, H. van Holten, © CRT Bourgogne Alain Doire