• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE EURE-ET-LOIR
of klik op:
Vakantiehuizen Eure-et-Loir
Hotels Eure-et-Loir
Campings Eure-et-Loir

Vakantie in de Eure-et-Loir


De Eure-et-Loir (departement 28) is gelegen in de Loire-Vallei op een uur rijden ten zuiden van Parijs via de A10 en A11. Chartre is met 40.000 inwoners de hoofdstad en tevens meest bekende plaats van de Eure-et-Loir en is beroemd om haar kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En het is een leuke stad om te flaneren. Het oude Chartres bestaat uit twee delen: de bovenstad (ville haute), rondom de kathedraal en de benedenstad (basse ville), aan de oevers van de Eure met straten, bruggen en middeleeuwse bouwwerken.

De Eure-et-Loir is in het noorden het begin van de wereldberoemde Loire-Vallei. Vanaf 2000 beschermt de Unesco het Dal van de Loire vanwege het architectonische erfgoed dat nauw is verbonden met de uitzonderlijke en goed behouden natuur. Het gaat om de grootste beschermde plaats in Frankrijk, 280 km lang tussen Sully-sur-Loire in Loiret en Chalonnes-sur-Loire in Anjou. Het is een prachtig wandel- en fietsgebied, vol rust en natuur.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Eure-et-Loir in het noorden van Centre.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Het noordelijk deel van midden Frankrijk is toch wel de regio bij uitstek voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties zonder extreme klims vanwege het redelijk platte tot glooiende landschap. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Eure-et-Loir in het noorden van Centre.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Eure-et-Loir.

Photo Credits: o.a. © Hugo van Holten