• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE HAUTE-VIENNE
of klik op:
Vakantiehuizen Haute-Vienne
Hotels Haute-Vienne
Campings Haute-Vienne

Vakantie in de Haute-Vienne


De Haute-Vienne (departement 87) ligt samen met de Creuse in het noorden van de regio Limousin op ruim drie uur rijden ten zuiden van Parijs, via de A20. De Haute-Vienne is, net als de gehele regio Limousin, het meest bekend om haar runderen, de rood-bruine Limousin en hoofdstad Limoges. In Limoges en directe omgeving wonen zo'n 250.000 mensen en is gelegen aan de rivier de Vienne. Limoges staat bekend om haar porselein, dus bij een bezoek aan de stad hoort ook het Nationaal Porselein Museum.

De Haute-Vienne kenmerkt zich door de vele meren en riviertjes met natuurhelder water, zoals bijvoorbeeld het meer van Vassiviere. In 1950 moest voor de stuwdam en de waterkrachtcentrale van Mazet de Maulde-vallei onder water worden gezet. Acht gehuchten verdwenen onder water maar er ontstond het grootste meer in Limousin met een oppervlak van 1000 ha, 45 km oevers beplant met Douglassparren, berken en beuken, 8 stranden en verschillende watersportactiviteiten. Het meer van Saint Pardoux is het 2e meer van de Haute-Vienne met 3 stranden en staat bekent als een belangrijke migratiehalte en overwinteringsplek voor de zwarte wouw en de visarend.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Haute-Vienne in het noordwesten van de Limousin.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Ook de Haute-Vienne is met haar rustige slingerende weggetjes geschikt voor mooie fietsvakanties en wandelvakanties. Het landschap is niet zo ruig als het zuidelijk gedeelte van de Limousin en de Auvergne, maar toch kan er af en toe een forse en lange klim zijn bij het doorkruisen van de dalen bij de riviertjes die het gebied doorkruisen. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Haute-Vienne in het noordwesten van de Limousin.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Haute-Vienne.

Photo Credits: © CRT Limousin B. Chanet, Laetis, © H. van Holten