• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE LOIR-ET-CHER
of klik op:
Vakantiehuizen Loir-et-Cher
Hotels Loir-et-Cher
Campings Loir-et-Cher

Vakantie in de Loir-et-Cher


De Loir-et-Cher (departement 41) ligt in het midden van de regio Centre en tevens in de Loire Vallei, op een kleine 2 uur rijden ten zuiden van Parijs via de A10 en A71.

Blois is de hoofdstad en heeft zo'n 65.000 inwoners. De stad is strategisch gelegen aan de rechteroever van de Loire. U waant zich in deze stad in de middeleeuwen door de vele steile en slingerende straatjes, op sommige punten met elkaar verbonden door trappen en met vele oude monumentale gebouwen. Publiekstrekker is uiteraard het kasteel van Bloisdat het gehele jaar geopend is voor het publiek. Van oorsprong een 13e eeuwse burcht, in de 15e eeuw door Lodewijk XII veranderd in een kasteel in de Italiaanse renaissancestijl en door Koning Frans de eerste in de 16e eeuw omgetoverd tot een echt Frans renaissance-bouwwerk.

In het noorden van de Loir-et-Cher ligt de Perche, een coulisselandschap met mooie valleien en groene heuvels. In het noordwesten bevindt zich de vallei van de Loir met talrijke Romaanse kerken. In het oosten ligt de Sologne, een indrukwekkend landschap met vijvers, heide en bossen. Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Loir-et-Cher in het midden van Centre.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Het noordelijk deel van midden Frankrijk is toch wel de regio bij uitstek voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties zonder extreme klims vanwege het redelijk platte tot glooiende landschap. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Loir-et-Cher in het midden van Centre.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Loir-et-Cher.

Photo Credits: o.a. © Hugo van Holten