• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE COTE D'OR
of klik op:
Vakantiehuizen Côte d'Or
Hotels Côte d'Or
Campings Côte d'Or

Vakantie in de Côte d'Or


De Côte d'Or (departement 21) ligt in het noordoosten van de regio Bourgogne op ruim 2 uur rijden ten zuiden van Parijs via de A6 en op 2,5 uur rijden vanaf Parijs via de A5 die later overgaat in de A31. Vanuit de richting Luxemburg, Metz is de Côte d'Or ook via de A31 te bereiken. De hoofdstad van de Côte d'Ore is Dijon (zie foto links), een stad met ruim 150.000 inwoners, tevens hoofdstad van de regio Bourgogne en vooral bekend om de mosterd!

Net als de andere departementen in de Bourgogne is ook de Côte d'Or een echt wijngebied. Vooral het noordelijk deel, de Côte de Nuits staat zeer goed bekend. Volgens de kenners komen hier de beste rode Bourgogne-wijnen vandaan, meestal zwaarder en rijker dan bijvoorbeeld de Cô de Beaune.

In het westen van de Côte d'Or, op de grens met de Nièvre, Yonne en Saône et Loire ligt het Parc Naturel Régional du Morvan. Een dunbevolkt gebied van 240 000 hectares groot met uitgestrekte bossen (vooral naaldbomen), rivieren en glooiende weilanden. Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Côte d'Or in het noordoosten van de Bourgogne.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
De Côte d'Or is in de Bourgogne het departement voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties omdat de hoogteverschillen en dus de klims minder zijn dan zuidelijker in de Bourgogne. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Côte d'Or in het noordoosten van de Bourgogne.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Côte d'Or.

Photo Credits: © J. v/d Geld, H. van Holten, © CRT Bourgogne Alain Doire