• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE NIEVRE
of klik op:
Vakantiehuizen Nièvre
Chambres d'hôtes Nièvre
Hotels Nièvre
Campings Nièvre

Vakantie in de Nièvre


De Nièvre (departement 58) ligt in het zuid-westen van de Bourgogne. De hoofdstad van de Nièvre is Nevers. Eén van de grotere steden in de hele regio met een mooi historisch centrum met veel winkels, restaurants en café's, gelegen aan de rivier Loire. Vlak voordat deze zal samenkomen met de rivier Allier. Vanaf het Bureau voor Tourisme lopen blauwe lijnen over de stoep en de weg, dwars door de stad en als u deze volgt komt u op de leukste plekjes en langs historische gebouwen. Zoals de kathedraal Saint Cyr-Sainte Julitte, gebouwd tussen de 6e en 20e eeuw met twee koren, één is Romaans (11e eeuw) en één is gotisch (14e eeuw).

Verderop in Nevers rust in een kapel de heilige Bernadette. Of u nu op zoek bent naar spiritualiteit of als toerist vakantie viert, neem hier even de tijd om te luisteren naar de stilte van de Espace Bernadette. Als onderdeel van de Bourgogne moet u in Nièvre natuurlijk ook voor de wijnen zijn. De mooiste Sauvignon wijnen Pouilly Fumé komen van de wijngaarden in de Nièvre, Pouilly sur Loire, Tracy sur Loire, Boisgibault en Saint Andelain. Dit is voornamelijk te danken aan de bodem en het klimaat met een relatief hete, korte zomer en een lange koude zomer.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Nièvre in het zuidwesten van de Bourgogne.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
De Nièvre is in de Bourgogne toch wel het departement voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties zonder extreme klims vanwege het glooiende en licht heuvelachtige landschap. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES

Natuur in de Nièvre


Net als de meeste andere departementen is de Nièvre vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. Ook ligt de Nièvre aan de veel bekendere rivier Loire. De oevers van de Loire zijn een mooie bestemming om een keer te gaan wandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld het pad van de Promenade du Passeur volgen, heen en weer 8 km lang. Dit traject voert u naar het punt waar de Loire en Alier samenkomen. Langs dit 'pad van de veerman', die ooit van de ene naar de andere oever van de Allier voer, staan informatieborden over de flora en fauna.

In het oosten van de Nièvre, op de grens met de andere departementen in de Bourgogne, ligt het Parc Naturel Régional du Morvan. Een dunbevolkt gebied van 240 000 hectares groot met uitgestrekte bossen (vooral naaldbomen), rivieren en glooiende weilanden.

Vooral fietsers kunnen hun hart ophalen op de voormalige jaagpaden langs de vele kanalen. Het is er, omdat het voor autoverkeer verboden is, veilig fietsen. Maar er zijn ook bijna vijftig f fietsroutes die over rustige secundaire wegen voeren. En dan is er nog 2000 kilometer aan paden speciaal voor mountain-bikers.
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Nièvre in het zuidwesten van de Bourgogne.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Nievre.

Photo Credits: o.a. © Hugo van Holten, J. van der Geld