• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN YONNE
of klik op:
Vakantiehuizen Yonne
Hotels Yonne
Campings Yonne

Vakantie in Yonne


Yonne (departement 89) is het meest noordelijke departement van de regio Bourgogne op ruim 1 uur rijden ten zuiden van Parijs, via de A5 en A6. De hoofdstad van Yonne is Auxerre (zie foto links), met ruim 40.000 inwoners en is een behoorlijk toeristische trekpleister met bezienswaardigheden als bijvoorbeeld de middeleeuwse stadswallen, leuke boulevards, Pont Paul Bert en de kathedraal.

Gelegen in de Bourgogne heeft uiteraard ook Yonne verschillende wijngaarden die grote Bourgognewijnen produceren: de Chablis wijngaard, wereldberoemd, en zijn buren van de Auxerrois en van de Tonnerrois, alsook van de wijngaarden die wat meer excentrisch liggen: Joigny, in het noorden, en Vézelay, in het zuiden.

Ook een aanrader is Avallon, gelegen op een granieten voorgebergte in het zuiden van Yonne. De middeleeuwse muren storten zich 100 meter lager, en verderop liggen de groene terrasgewijs aangelegde tuinen, naar de vallei van Cousin en Morvan. Het met zorg bewaarde regionale Park van Morvan bevat stromend, helder water, dichte bossen die bestaan uit: eiken, beuken, naaldbomen en kerstbomen, paddestoelen, zeldzamen planten. Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in Yonne in het noorden van de Bourgogne.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Yonne is in de Bourgogne het departement voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties omdat de hoogteverschillen en dus de klims minder zijn dan zuidelijker in de Bourgogne. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in Yonne in het noorden van de Bourgogne.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Yonne.

Photo Credits: © J. v/d Geld, H. van Holten, © CRT Bourgogne Alain Doire