• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE LOIRET
of klik op:
Vakantiehuizen Loiret
Hotels Loiret
Campings Loiret

Vakantie in de Loiret


De Loiret (departement 45) ligt in het noorden van de Loire Vallei, op ruim een uur rijden ten zuiden van Parijs via de A10 of A77. Orléans is met ruim 115.000 inwoners de hoofdstad en tevens meest bekende plaats van de Loiret en ligt aan de rivier de Loire. Ook is Orléans de hoofdstad van de gehele regio Centre. Het centrum van de oude stad wordt gevormd door de Place du Martroi, waar sinds 1855 een ruiterstandbeeld staat van Jeanne d'Arc. Sinds 1429 vereren de inwoners van Orléans hun heldin die hun stad heeft bevrijd met een jaarlijks middeleeuws feest in de eerste week van mei. Een andere publiekstrekker in de hoofdstad is de kathedraal Sainte-Croix, gebouwd in 1278.

Loiret is de toegangspoort tot de door Unesco als werelderfgoed erkende Loirevallei. Hier strekken de eindeloze vlakten en bossen zich uit langs de laatste ongerepte grote rivier van Europa. Liefhebbers van tuinen kunnen hun hart ophalen in de Loiret met verschillende arboretums en zeven 'opmerkelijke tuinen'. Botanische tuinen, Franse of Engelse tuinen, van onverwachte groene pareltjes tot de prachtige en uitgestrekte bosrijke arboretums.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Loiret in het noordoosten van Centre.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Het noordelijk deel van midden Frankrijk is toch wel de regio bij uitstek voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties zonder extreme klims vanwege het redelijk platte tot glooiende landschap. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Loiret in het noordoosten van Centre.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Loiret.

Photo Credits: o.a. © Hugo van Holten