• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE CREUSE
of klik op:
Vakantiehuizen Creuse
Chambres d'hôtes Creuse
Hotels Creuse
Campings Creuse

Vakantie in de Creuse


De Creuse (departement 23) ligt samen met de Haute-Vienne in het noorden van de regio Limousin op zo'n 3,5 uur rijden ten zuiden van Parijs, via de A20 (westelijk) of A71 (oostelijk). Het is vooral een agrarisch gebied en één van de dunst bevolkte gebieden van Frankrijk. De hoofdstad is Guéret en zelfs daar wonen slechts zo'n 14000 mensen!

Net als bij veel andere departementen in midden Frankrijk, bezoekt u de Creuse in de eerste plaats vanwege rust, natuur, ruimte en het nog ongerepte echte Franse platteland. Kortom, er is (nog) weinig toerisme en dus moet u bijvoorbeeld niet allerlei attractie-parken en ander vertier verwachten. Toch is er uiteraard ook hier langzaamaan enige ontwikkeling op dat gebied. Zoals bijvoorbeeld het wolvenpark Les Loups de Chabrieres in Guéret. Het is een mooi opgezet park, echt de moeite waard om een keer te bezoeken. Behalve wandelen en fietsen is er in de Creuse ook watersport mogelijk dankzij de vele meren die er zijn, veelal aangelegd als stuwmeer voor waterkrachtcentrales in combinatie met het stimuleren van het toerisme.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Creuse in het noordoosten van de Limousin.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Ook de Creuse is met haar rustige slingerende weggetjes geschikt voor mooie fietsvakanties en wandelvakanties. Het landschap is niet zo ruig als het zuidelijk gedeelte van de Limousin en de Auvergne, maar toch kan er af en toe een forse en lange klim zijn bij het doorkruisen van de dalen bij de riviertjes die het gebied doorkruisen. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Creuse in het noordoosten van de Limousin.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Creuse.

Photo Credits: © CRT Limousin B. Chanet, Laetis, © H. van Holten