• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk

Vakantie in de Cantal


Het departement Cantal ligt in het zuidwesten van de Auvergne met Aurillac als hoofdstad. Mauriac en Saint-Flour zijn de twee andere belangrijke plaatsen. Het hoogste punt is de Plomb du Cantal (1855 m. Per km2 zijn er 26 inwoners. Het landschap is gevormd door vulkaanuitbarstingen en het schuren van gletsjers en elk gebied heeft zijn eigen gezicht en zijn eigen karakter. Beekjes, rivieren, meren en watervallen vormen samen een prachtige natuur. Rondom het vulkanische bergmassief hebben gletsjers enorme valleien gevormd, waardoor een afwisselend landschap is ontstaan van hoogvlaktes en ravijnen.

Het klimaat in de Cantal is in elk jaargetijde aangenaam. De zon schijnt er net zo vaak als in de steden in het zuidwesten van het land en een prachtige sneeuwlaag bedekt de skipistes.

De Cantal is een gebied van eindeloze ruimte en eindeloos groen: een weldaad van woeste en ongerepte natuur. Daarnaast is het een levendige streek met een eigen karakter en de bewoners delen hun liefde voor dit gebied dolgraag met anderen.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Cantal in het zuidwesten van de Auvergne.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
De Cantal is in de Auvergne toch wel het departement voor de vooral sportieve fietsvakanties en wandelvakanties vanwege het ruige karakter en de klims. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in de gehele Auvergne:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES

Natuur in de Cantal


Het landschap is gevormd door vulkaanuitbarstingen en het schuren van gletsjers en elk gebied heeft zijn eigen gezicht en zijn eigen karakter. Beekjes, rivieren, meren en watervallen vormen samen een prachtige natuur.

De Puy-Mary (1787 m) ligt in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne, in het hart van het bergmassief van de Cantal, dat tot de beschermde landschappen behoort. Dit bergmassief vormt het grootste vulkanische gebergte van Europa (oppervlakte: 2 700 km2).

Bovenop de Puy-Mary heeft u een adembenemend panorama van 12 door gletsjers gevormde valleien. Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne, is het grootste regionale natuurpark van Frankrijk en beslaat twee departementen: de Cantal en Puy de Dôme. Het heeft 4 vulkanische bergmassieven (Monts Dômes, Monts Dore. Jonge en oude vulkanen vormen samen een gebied dat uniek is in de wereld. Meren en stuwmeren, rivieren, beekjes, wilde bergbeken, vennen, overal in de Cantal is water. Het bevoorraadt de waterbekkens van de Dordogne, de Allier en de Lot.
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Cantal in het zuidwesten van de Auvergne.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Cantal.

Photo Credits: o.a. © Franck Verhoeks, Hugo van Holten, Harry de Beer