• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE INDRE-ET-LOIRE
of klik op:
Vakantiehuizen Indre-et-Loire
Hotels Indre-et-Loire
Campings Indre-et-Loire

Vakantie in de Indre-et-Loire


De Indre-et-Loire (departement 37) ligt samen met de Cher en Indre in het zuiden van de regio Centre en tevens in het zuiden van de Loire Vallei, op zo'n 2 uur rijden ten zuiden van Parijs via de A10. Tours is met meer dan 137.000 inwoners de hoofdstad en tevens meest bekende plaats van de Intre-et-Loire en ligt aan de rivier de Loire. De inwoners van Indre-et-Loire heten Tourangeaux, een naam die is afgeleid van de oude provincie Touraine, een gebied dat overeenkomt met het departement. De naam Touraine wordt nog steeds veel gebruikt.

Toeristen kennen dit gebied vooral als de Loire Vallei, bekend om de vele kastelen met hun prachtige tuinen zoals in Amboise, Azay-le-Rideau, Chenonceau, Chinon, Langeais en Villandry, ooit bewoond door de koningen van Frankrijk, Leonardo da Vinci, Catherine de Médicis en Jeanne d'Arc. Het is een rustig en mooi gebied midden in de Loire vallei, met een gastronomie van hoge kwaliteit en de gezellige sfeer van de wijngaarden.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Indre-et-Loire in het zuidwesten van Centre.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES EN RONDREIZEN:
Het noordelijk deel van midden Frankrijk is toch wel de regio bij uitstek voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties zonder extreme klims vanwege het redelijk platte tot glooiende landschap. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Indre-et-Loire in het zuidwesten van Centre.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Indre-et-Loire.

Photo Credits: o.a. © Hugo van Holten