• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE INDRE
of klik op:
Vakantiehuizen Indre
Chambres d'hôtes Indre
Hotels Indre
Campings Indre

Vakantie in de Indre


De Indre (departement 36) ligt samen met de Cher in het zuiden van de regio Centre en tevens in het zuiden van de Loire Vallei. Een groot deel van de Indre staat, samen met de Cher, ook wel bekend als de Berry. Genoemd naar de gelijknamige rivier is de Indre vooral bekend om haar prachtige landschap, de schrijfster George Sand (en haar omgang met Chopin) en de pyramide-vormige geitenkaas die in deze regio wordt gemaakt.

De hoofdstad van de Indre is Chateauroux, ontstaan in 937 toen Raoul de Deols daar zijn kasteel bouwde op de linkeroever van de rivier Indre. Andere grotere plaatsen in de Indre zijn La Chatre, Argenton-sur-Creuse en Valenay.

De Indre kan omgeschreven worden als charmant en mysterieus met verrassingen om iedere hoek. Er zijn kastelen, prachtige tuinen, historische gebouwen, kathedralen en kerken.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Indre in het zuiden van Centre.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Het noordelijk deel van midden Frankrijk is toch wel de regio bij uitstek voor rustige fietsvakanties en wandelvakanties zonder extreme klims vanwege het redelijk platte tot glooiende landschap. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES

De natuur in de Indre


De Indre is 1 van de meest landelijke departementen in Frankrijk met inwoners die (nog steeds) erg ongehaast door het leven gaan. Met een populatie van 238.000 inwoners beslaat het departement Indre 6825 vierkante kilometers. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende weilanden die van elkaar gescheiden zijn door struiken en bomen.

Er zijn volop bosgebieden en vanaf de hogere gedeeltes in de regio lijkt het soms alsof de hele omgeving uit bos bestaat. Maar binnen hetzelfde departement is er ook een totaal ander landschap, dat van de Brenne. Een plassengebied waar de flora en fauna ongestoord hun gang gaan en waar duizenden vogels hun thuis hebben.

De Brenne is onder meer een belangrijke pleisterplaats voor duizenden kraanvogels die daar ieder jaar neerstrijken (zie foto rechts).
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Indre in het zuiden van Centre.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Indre / Berry.

Photo Credits: o.a. © Hugo van Holten