• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE CORREZE
of klik op:
Vakantiehuizen Corrèze
Hotels Corrèze
Campings Corrèze

Vakantie in de Corrèze


De Corrèze (departement 19) ligt in het zuiden van de regio Limousin op zo'n 4 uur rijden ten zuiden van Parijs, via de A20, en ligt op dezelfde hoogte als de Dordogne, gelegen aan de westkant van de Corrèze. Hoofdstad van de Corrèze is Tulle, met ruim 15.000 inwoners en ligt aan de rivier de Corrèze. Het gebied staat voor Romaanse kerken, kastelen van graniet of zandsteen, landhuizen en dorpshuisjes met pittoreske leien daken. Verder vindt u overal aandenkens aan de eeuwenlange geschiedenis van dit gebied, zoals fonteinen, bruggen, molens, waterputten, stenen herdershutten, bermkruizen, soms nog uit de Keltische tijd.

Water is in de Corrèze overal aanwezig, spectaculair in watervallen en snelle stromen, rustig en kalm in meren en vennetjes. Er is wel 5000 kilometer beken en rivieren, 4000 hectare plassen en meren en ontelbare kanoroutes op de Corrèze, de Dordogne, de Vezere en de Diege. Er zijn meer dan 30 stranden waar, al dan niet onder toezicht van badmeesters, gezwommen kan worden

De Corrèze biedt een verscheidenheid aan fraaie landschappen. Bijzonder zijn ook de oude leisteengroeves, met hun wilde orchideeën. Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Corrèze in het zuiden van de Limousin.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
De Corrèze is in de Limousin het departement voor de vooral sportieve fietsvakanties en wandelvakanties vanwege het ruigere karakter dan de Creuse en Haute-Vienne en de klims. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in geheel midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de Corrèze in het zuiden van de Limousin.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Bureau voor Toerisme Corrèze.

Photo Credits: © CRT Limousin B. Chanet, Laetis, © H. van Holten