Auvergne, Cantal – Riom-es-Montagnes

Standplaats wandelvakantie vanuit een chambres d’hotes van Nederlandse eigenaren nabij Riom-es-Montagnes,in het departement Cantal (15), het hoogste en grootste bergland van het Centraal Massief. De hoogste top is de Plomb de Cantal (1855 m.), het laagste punt de vallei van de Lot (210 m.).

De standplaats ligt tevens midden in het “Parc naturel regional des volcans d’Auvergne”. Dit park is met maar liefst 395.000 ha. het grootste regionale park van Frankrijk en strekt zich van noord naar zuid over 120 km uit. Het omvat 4 vulkanische bergmassieven. Riom-es-Montagnes ligt zeer gunstig tussen de 2 hoogste massieven, de Monts de Cantal en de Monts Dore met de hoogste berg van het Centraal Massief de Puy Sancy (1885 m.) Allebei op slechts ca. 45 km.

De centrale ligging maakt het dus bij uitstek geschikt om vanuit een vaste standplaats dit fantastische gebied te verkennen. Het aanbod van wandelingen is van relatief kort tot dagtochten en van vrij vlak tot pittig klimmen en dalen.

Natuur, rust, stilte en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een wandelvakantie in dit deel van Frankrijk. Zelfs in het hoogseizoen is het mogelijk om grote afstanden af te leggen en geen mens (en auto) tegen te komen. Maar je moet wel de routes kennen. En die liggen voor alle gasten klaar. Voor wandelaars is Riom-es-Montagnes een prima uitvalsbasis om dagenlang de mooiste routes te verkennen.

De accommodatie tijdens deze wandelvakantie:U verblijft in deze chambres d’hôtes in Riom-es-Montagnes. Het pand ligt volledig vrij en vanaf het terras heb je een bijzonder fraai uitzicht over het lager gelegen dorp en kun je ‘s avonds genieten van de mooiste zonsondergangen! Deze bed and breakfast wordt gerund door een Nederlands echtpaar. De vrouw des huizes is gediplomeerd therapeute ‘voetreflexmassage’. Drie van de 5 chambres betreffen dubbele kamers met een bedbank met een afmeting van 140×200. Klik op de foto’s voor meer foto’s en informatie:

RESERVEER

tarieven en programma

Tarieven 2019

Kosten per persoon op basis van boeking voor 2 personen

REM5, 5 nachten, 4 routes € 266
REM6, 6 nachten, 5 routes € 321
REM7, 7 nachten, 6 routes € 372

Bijzonderheden
Bij de prijs inbegrepen zijn:
– de overnachtigingen (chambre d’hôtes) met ontbijt
– lunchpakketten
– bijna alle avonden (2 avonden NIET) drie-gangen diners (tables d’hôtes exclusief drank)

De prijzen zijn op basis van verblijf in een dubbele kamer.

Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek na ontbijt.

Tarieven zijn exclusief toeristenbelasting.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze wandlevakantie wordt sinds 2010 georganiseerd door de eigenaren van de chambres d’hôtes nabij het dorp Riom-es-Montagnes.

Routes

Gedetailleerde kaarten (IGN 25.000) zijn natuurlijk beschikbaar. U maakt dagelijks zelf de keuze uit het grote aanbod routes. 2x een kortere route per dag, of een (lange) dag onderweg? Afhankelijk van uw stemming, het weer, de benen …….. bepaalt u de dag. Een GPS-ontvanger waarop de meeste routes zijn ingevoerd, is op basis van beschikbaarheid te huur.

Grote delen van de uitgezette routes lopen over zeer stille kleine, uiterst rustige, smalle maar vaak wel geasfalteerde wegen. Het is daarop gewoon prettig en comfortabel lopen zelfs als het veel geregend heeft en veel paden en karrensporen praktisch niet te belopen zijn.

RESERVEER
reserveer arrangement
uw gegevens
aankomst
samenstelling groep
opmerkingen