vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> wandelen en fietsen >> wandelen riom es montagnes

standplaats wandelvakantie "riom-es-montagnes"

Standplaats wandelvakantie vanuit een chambres d'hôtes van Nederlandse eigenaren nabij Riom-es-Montagnes, in het departement Cantal (15), het hoogste en grootste bergland van het Centraal Massief. De hoogste top is de Plomb de Cantal (1855 m.), het laagste punt de vallei van de Lot (210 m).
De standplaats ligt tevens midden in het "Parc naturel regional des volcans d’Auvergne". Dit park is met maar liefst 395.000 ha het grootste regionale park van Frankrijk en strekt zich van noord naar zuid over 120 km uit. Het omvat 4 vulkanische bergmassieven. Riom-es-Montagnes ligt zeer gunstig tussen de twee hoogste massieven, de Monts de Cantal en de Monts Dore met de hoogste berg van het Centraal Massief de Puy Sancy (1885 m) Allebei op slechts ca. 45 km.
De centrale ligging maakt het dus bij uitstek geschikt om vanuit een vaste standplaats dit fantastische gebied te verkennen. Het aanbod van wandelingen is van relatief kort tot dagtochten en van vrij vlak tot pittig klimmen en dalen.
Natuur, rust, stilte en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een wandelvakantie in dit deel van Frankrijk. Zelfs in het hoogseizoen is het mogelijk om grote afstanden af te leggen en geen mens (en auto) tegen te komen. Maar je moet wel de routes kennen. En die liggen voor alle gasten klaar. Voor wandelaars is Riom-es-Montagnes een prima uitvalsbasis om dagenlang de mooiste routes te verkennen.
U verblijft in deze chambres d'hôtes in Riom-es-Montagnes. Het pand ligt volledig vrij en vanaf het terras heb je een bijzonder fraai uitzicht over het lager gelegen dorp en kun je 's avonds genieten van de mooiste zonsondergangen! Deze bed and breakfast wordt gerund door een Nederlands echtpaar. De vrouw des huizes is gediplomeerd therapeute 'voetreflexmassage'. Drie van de vijf chambres betreffen dubbele kamers met een bedbank met een afmeting van 140×200.
contact
tarieven en programma
tarieven 2020
kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen
REM5, 5 nachten, 4 routes € 266
REM6, 6 nachten, 5 routes € 321
REM7, 7 nachten, 6 routes € 372
Bijzonderheden
Bij de prijs inbegrepen:
- overnachtingen incl. ontbijt (chambres d'hôtes)
- lunchpakketten
- bijna alle avonden (2 avonden NIET) 3-gangen diners (table d'hôtes excl. drank)

De prijzen zijn op basis van verblijf in een dubbele kamer.

Aankomst vanaf 16:00 uur, vertrek na ontbijt.

Tarieven zijn exclusief toeristenbelasting (€ 0,85 per persoon per nacht)

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.
 
routes
Gedetailleerde kaarten (IGN 25.000) zijn beschikbaar. U maakt dagelijks zelf de keuze uit het grote aanbod routes. 2x een kortere route per dag, of een (lange) dag onderweg? Afhankelijk van uw stemming, het weer, de benen …… bepaalt u de dag. GPX bestanden voor smartphone of Garmin zijn uiteraard beschikbaar.
Grote delen van de uitgezette routes lopen over zeer stille kleine, uiterst rustige, smalle maar vaak wel geasfalteerde wegen. Het is daarop gewoon prettig en comfortabel lopen zelfs als het veel geregend heeft en veel paden en karrensporen praktisch niet te belopen zijn.
contact
contactformulier
neem contact op met de chambres d'hôtes in Riom-es-Montagnes om een vraag te stellen of te reserveren
betreft arrangement REM, standplaats wandelvakantie Riom-es-Montagnes
www.vakantie-midden-frankrijk.com, 2021