vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> wandelen en fietsen >> monts du cantal

standplaats wandelvakantie "parc national des volcons"

Wandelvakantie in het zuid-westen van de regio Auvergne in het natuurgebied “Les parc des Volcans”. De chambres d'h⊚tes ligt in een kleine hameau dat deel uitmaakt van het dorpje Laveissiere op 1100 meter hoogte.
Vanaf deze plek heeft U een geweldig groots en panoramisch uitzicht over de vallei van de Alagnon en uitzicht op de hoogste berg van de Cantal “Le Plomb du Cantal” (1855 m). Vanuit deze ideale en gunstige ligging is het mogelijk om verschillende wandeltochten te maken.
Het aanbod van wandelingen is zeer groots en vol variatie. Van vlakke wandelingen tot vrij pittige steile bergtochten. Voor sommige wandelingen heeft u even de auto nodig om bij het startpunt van de wandeling te komen. Ook zijn er wandelingen uigestippelt die direkt vanuit de chambre d'hôtes beginnen.
Kalmte, rust en schoonheid met vele mooie vergezichten zijn hier de basis-ingrediênten voor een welverdiende vakantie. 's Avonds maakt u samen met de eigenaren van de accommodatie een planning voor de komende dag of dagen. Hiervoor zijn gedetailleerde wandelkaarten (IGN 25.000) beschikbaar. Er is een keuze gemaakt uit de meest besproken en prachtige wandelingen hier in de omgeving en deze vertaald in het Nederlands zodat u geen problemen zult ondervinden met de taalbarrière.
Het is natuurlijk altijd mogelijk om extra dagen bij te boeken.
U verblijft tijdens deze wandelvakantie in de chambres d'hôtes in Laveissiere op 1100m hoogte met een schitterend weids uitzicht over de vallei van de Allagnon en de bergketens van de Plomb du Cantal (1855m.). Er zijn 3 gastenkamers die allemaal een eigen badkamer hebben, een eigen ingang en zijn gelegen op de begane grond. Het huis is omringd door een grote tuin, met verschillende terrassen, vanwaar u kunt genieten van een overweldigend uitzicht.
contact
tarieven en programma
tarieven 2020
kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen
PNDV4, 4 nachten € 140
PNDV5, 5 nachten € 170
PNDV6, 6 nachten € 204
PNDV7, 7 nachten € 238
Bijzonderheden:

Bij de prijs inbegrepen: overnachtingen met een uitgebreid ontbijt, een welkomstdrankje, gebruik van de gedetailleerde wandelkaarten, de nederlandse vertaling van de wandeltochten, een kleine herinnering.
Exclusief: taxe de sejour (toeristenbelasting, € 0,83 per persoon per nacht), avondeten, lunch, drankjes.

Aankomst vanaf 16:00 uur, vertrek voor 10:00 uur.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.
 
de wandelingen
Enkele suggesties voor korte wandelingen: ( 0,5 tot 3 uur) la bonnevie de saint-antoine,les cascades,les chazes
Middellange wandelingen ( 3 tot 5 uur) le plomp du cantal, les burons, le mars
Lange en stevige wandelingen ( vanaf 5 uur) l’elanceze, les fours de peyre-arse, le puy de seycheuse
Al deze wandelingen (en er zijn er nog véél meer) zijn echt de moeite waard, je wandelt langs mooie bloemen, vergezichten, dorpjes, watervallen, koeien zonder dat je veel mensen tegenkomt. Deze wandelingen hebben de accommodatie-eigenaren gemaakt in verschillende jaargetijden. Vanaf eind mei loop je tussen de mooiste bloemen, in het najaar word je betoverd door de felle herfstkleuren en 's winters wandel je op de rackettes (sneeuwschoenen) door de sneeuw.
Voor het avondeten zijn er diverse restaurants in de nabije omgeving (3 km vanuit de chambres d'hôtes) Ook kunt U gebruik maken van de ”salon de jardin” die uitgerust is met een magnetron, senseo, waterkoker, ijskast, een gastoestel, een barbecue en een houtkachel. Hier kunt u zelf u eigen maaltijd verzorgen en samenstellen (supermarkt op 3 km afstand) en tevens genieten van een prachtig uitzicht.
contact
contactformulier
neem contact op met de chambres d'hôtes in Laveissiere om een vraag te stellen of te reserveren
betreft arrangement PNDV, "Parc National des Volcons"
www.vakantie-midden-frankrijk.com, 2021