Auvergne, Allier – Standplaats Montagne Bourbonnaise

Dit arrangement is te boeken tot 1 september 2018

Ontdek de natuur en rust van de Montagne Bourbonnaise, gelegen in het zuid-oosten van het departement Allier, regio Auvergne. De individuele wandelvakantie Montagne Bourbonnais telt zeven overnachtingen en iedere dag vertrekt u vanuit een herberg in Saint Nicolas des Biefs. Er zijn zes wandelingen van 3 à 4 uur mogelijk maar u kunt tussendoor ook eens een dagje niet wandelen of voor een korte wandeling kiezen. Kaarten en beschrijvingen krijgt u mee bij vertrek.

De herberg ligt op 700 meter hoogte. De bergen in de omgeving reiken tot 1200 meter. In de uitgestrekte bossen ziet u regelmatig reeën, vossen, wilde zwijnen en talrijke roofvogels. Er stromen vele kleine riviertjes, soms uitmondend in prachtige watervallen. Kleine middeleeuwse dorpjes liggen als rode vlekken in het open landschap.

De accommodatie tijdens deze wandelvakantie:
U verblijft tijdens deze wandelvakantie op één vast punt, een herberg in Saint Nicolas des Biefs. Deze chambres d’hôtes ligt in het ongerepte landschap van de Montagne Bourbonnaise, het zuidoosten van de Allier. De accommodatie is een authentieke Franse herberg met een restaurant, een grote tuin, huiskamer met open haard, een bibliotheek en vier slaapkamers. Er is één grotere kamer met drie bedden en één eenpersoonskamer. Drie kamers hebben een eigen wastafel. De drie douches zijn gemeenschappelijk. Deze wandelvakantie is op basis van vol pension. U krijgt een lunchpakket mee en ‘s avonds kunt u aanschuiven bij de vegetarische table d’hôtes. Klik op de foto’s voor meer foto’s en informatie:

RESERVEER

tarieven en programma

Tarieven, 1 april – 1 september 2018

kosten per persoon
MB7, 7 nachten € 345

Bijzonderheden

Bij de prijs inbegrepen: 7x overnachting met ontbijt (chambres d’hôtes), 7x diner (tables d’hôtes), 6x lunchpakket en routebeschrijvingen.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.

Deze wandelvakantie wordt georganiseerd door de eigenaren van de chambres d’hotes in Saint Nicolas des Biefs.

De trajecten van MB7

Cascades de Pisserotte: Vanaf het bij de herberg gelegen gehucht Les Biefs loop je langs het riviertje De Besbre door het bos naar de prachtige watervallen. Terug door de open bloemenvelden en weiden.

Puy du Roc: We starten in het dorpje Chargeuroud en komen klimmend en dalend in het middeleeuwse stadje met de prachtige Romaanse kerk Chatel Montagne. Daarna dalend langs de GR 3 naar Moutet.

Moulin de Gribory Chatelus: (molen; schoolmuseum) is het startpunt van deze wandeling, die vooral door het open veld gaat.

Ray Dadieu: Deze wandeling start in het hooggelegen dorpje St. Nicolas des Biefs (glasblazersdemonstratie; glasmuseum) en loopt gedeeltelijk door een groot bos en gedeeltelijk over een hoogvlakte. (La Verrerie)

Circuit des Biefs: Deze wandeling begint vlakbij de herberg in Les Biefs en loopt door de uitgestrekte bossen van Vauzet en daarna door het open veld naar het dorpje St. Bonnet des Quarts.

Circuit Montagne et plaine: Deze pittige en zeer afwisselende wandeling langs het middeleeuwse plaatsje Le Crozet passeert ook de dorpjes La Pacaudiere (winkels) en Changy.

RESERVEER
reserveer arrangement
uw gegevens
aankomst
samenstelling groep
opmerkingen