vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> wandelen en fietsen >> wandelen château bayet

standplaats wandelvakantie "château bayet"

Dit château in de Allier, tussen Vichy en Moulins, nabij Saint Pourçain sur Sioule, is een eeuwenoud jachthuis en in 1638 al gebouwd voor gasten. Binnen vindt u prachtige ruime (familie) kamers en een gîte. Alle kamers beschikken over grote moderne bedden, een oude haard, gezellig zitje, een prachtig uitzicht, een eigen badkamer met douche of bad en wifi. En verder is er in het château een ruime zitkamer met televisie, eetkamer, bibliotheek, 'koude' keuken (handig om zelf een picknick te maken) en overal zijn lekkere stekjes om samen of juist alleen te gaan zitten. Buiten is de tuin bijna een park, met een groot terras, een zwembad, een boomgaard en verschillende zitjes, in de zon of juist in de schaduw. Ruimte genoeg!
Met dit château als thuisbasis kunt u genieten van een wandelvakantie met vaste standplaats. U krijgt kaarten mee (en de eigenaren geven graag goede tips, want ze wandelen en fietsen zelf ook graag) en ontdekt vervolgens zelf de omgeving. Er zijn routes direct vanuit huis, tussen de rivieren Bouble en Sioule. Of ga iets verder verken de gehele Allier. U loopt in bos, wei en heuvels: zowel in de zomer als in de winter is het hier prachtig. En 's avonds geniet u van een heerlijk diner in het château, met veel lokale en vaak biologische producten. Goed eten en drinken is hier heel belangrijk…
U kunt komen wandelen wanneer het u uitkomt: de aankomst- en vertrekdagen staan niet vast en wandelen en fietsen kunnen worden afgewisseld (of juist niet). En een dag niet lopen of fietsen kan natuurlijk ook! U kunt wijnproeven bij wijnboeren in de buurt, een dagje naar het stijlvolle Vichy, middeleeuws Moulins, naar Charroux (één van Frankrijks 50 mooiste kleine stadjes!) of studentikoos Clermont-Ferrand. U kunt gaan kanoën, naar musea of een (brocante)markt. Of u doet een dagje lekker niks… er is een zwembad, boek en luie stoel, een glaasje op het terras: alles kan! U bent van harte welkom!
U verblijft tijdens deze vakantie in chambres d'hôtes van het château in Bayet. In het château is een fijne woonkamer, een eetkamer, prachtige haarden, televisie en genoeg te lezen. Buiten is de tuin bijna een park: met grasvelden, lekkere hoekjes, een boomgaard en een fijn zwembad.
contact
tarieven en programma
tarieven 2020
kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen
WBAYET7, 7 nachten, september t/m juni € 419
WBAYET7, 7 nachten, juli en augustus € 469
Bijzonderheden
Bij de prijs inbegrepen:
- 7 overnachtingen in een lekkere ruime KasteelKamer met badkamer
- iedere ochtend een heerlijk ontbijt
- 5 x een 3-gangen diner, inclusief wijnen
- onbeperkt gebruik van wandel- & fietskaarten
- veilige stalling van uw eigen of gehuurde fiets
- onbeperkt gebruik van (fiets)gereedschap, pomp, stopcontact (voor als u met uw elektrische fiets komt) en als het nodig is, vraag ik onze fietsenmaker of hij uw fiets met voorrang repareert (en dat doet hij meestal: zodat u zo snel mogelijk weer kunt opstappen!)

Aankomst vanaf 17:00 uur, vertrek voor 10:00 uur.

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.
 
toelichting door de accommodatie-eigenaren
U bent van harte welkom! In de Auvergne (en zeker in de Allier, zoals het hier heet) is het prachtig wandelen en/of fietsen. Dat doen we zelf ook veel! Boek een wandel- en/of fietsarrangement en geniet van bos, wei en heuvels: zowel in de zomer als in de winter is het hier prachtig. Gebruik onze kaarten en, als u wil, geven we u volop tips voor mooie routes en leuke plaatsjes onderweg. En 's avonds kunt u ontspannen bij ons eten: 3-gangen, alles huisgemaakt met veel producten uit de buurt en inclusief wijnen uit onze kelder, die echt iets toevoegen aan uw maaltijd. Kortom, het is hier heerlijk sportief genieten.
contact
contactformulier
neem contact op met het château in bayet om een vraag te stellen of te reserveren
betreft arrangement WBAYET, standplaats wandelvakantie château bayet
www.vakantie-midden-frankrijk.com, 2021