vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> wandelen en fietsen >> fietsen riom es montagnes

standplaats fietsvakantie "riom-es-montagnes"

Standplaats fietsvakantie vanuit een chambres d'hôtes van Nederlandse eigenaren nabij Riom-es-Montagnes,in het departement Cantal (15), het hoogste en grootste bergland van het Centraal Massief. De hoogste top is de Plomb de Cantal (1855 m), het laagste punt de vallei van de Lot (210 m).
De standplaats ligt tevens midden in het "Parc naturel regional des volcans d’Auvergne". Dit park is met maar liefst 395.000 ha het grootste regionale park van Frankrijk en strekt zich van noord naar zuid over 120 km uit. Het omvat 4 vulkanische bergmassieven. Riom-es-Montagnes ligt zeer gunstig tussen de twee hoogste massieven, de Monts de Cantal en de Monts Dore met de hoogste berg van het Centraal Massief de Puy Sancy (1885 m) Allebei op slechts ca 45 km.
De centrale ligging maakt het dus bij uitstek geschikt om vanuit een vaste standplaats dit fantastische gebied te verkennen. Er moet met regelmaat pittig geklommen worden! Wie daar geen ervaring mee heeft of tegenop ziet, kiest beter voor een fietsvakantie in het noorden van de Auvergne.

Natuur, rust, stilte en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een fietsvakantie in dit deel van Frankrijk. Zelfs in het hoogseizoen is het mogelijk om vele kilometers af te leggen en geen mens (en auto) tegen te komen. Met de ATB is de absolute rust nog makkelijker te vinden. Maar je moet wel de routes kennen. En die liggen voor onze gasten klaar.
U verblijft in deze chambres d'hôtes in Riom-es-Montagnes. Het pand ligt volledig vrij en vanaf het terras heb je een bijzonder fraai uitzicht over het lager gelegen dorp en kun je 's avonds genieten van de mooiste zonsondergangen! Deze bed and breakfast wordt gerund door een Nederlands echtpaar. De vrouw des huizes is gediplomeerd therapeute 'voetreflexmassage'. Drie van de vijf chambres betreffen dubbele kamers met een bedbank met een afmeting van 140×200.
contact
tarieven en programma
tarieven 2020
kosten per persoon, op basis van een boeking voor 2 personen
FREM5, 5 nachten, 4 routes € 266
FREM6, 6 nachten, 5 routes € 321
FREM7, 7 nachten, 6 routes € 372
Bijzonderheden
Bij de prijs inbegrepen:
- overnachtingen incl. ontbijt (chambres d'hôtes)
- lunchpakketten
- bijna alle avonden (2 avonden NIET) 3-gangen diners (table d'hôtes excl. drank)

De prijzen zijn op basis van verblijf in een dubbele kamer.

Aankomst vanaf 16:00 uur, vertrek na ontbijt.

Wij bieden geen fietsverhuur.

Tarieven zijn exclusief toeristenbelasting (€ 0,85 per persoon per nacht)

Indien u uw wandelvakantie wilt uitbreiden met een extra overnachting, dan kunt u dat bij de reservering aangeven. Wij laten u dan weten wat de meerkosten zijn.
 
over de routes
Voor fietsers is deze accommodatie een prima uitvalsbasis om dagenlang de mooiste routes te verkennen. Gedetailleerde kaarten (IGN 25.000) zijn beschikbaar. En zoals gezegd: fietsen in de Cantal is pittig (maar een evenzo grote uitdaging!). U maakt dagelijks zelf de keuze uit het grote aanbod ATB en/of racefietsroutes. Twee keer een kortere route per dag, of een (lange) dag onderweg? Afhankelijk van uw stemming, het weer, de benen, … bepaalt u de dag. GPX bestanden voor smartphone of Garmin zijn uiteraard beschikbaar.
Col de Serre en Pas de Peyrol: 2e categorie in de Tour de France (2008). In augustus erg druk, dus beklimmen heel vroeg in de ochtend. Maar ook door het bos op de ATB te bedwingen.
Een must voor de echte ATB-er: Super-Besse of Super-Lioran: Met de ATB in de gondel naar (bijna) de top van respectievelijk Puy Sancy of Plomb du Cantal en via een blauwe (rode en zwarte maar niet aan beginnen) downhillroute afdalen.
contact
contactformulier
neem contact op met de chambres d'hôtes in Riom-es-Montagnes om een vraag te stellen of te reserveren
betreft arrangement FREM, standplaats fietsvakantie Riom-es-Montagnes
www.vakantie-midden-frankrijk.com, 2021