vakantie midden frankrijk
Vakantie Midden Frankrijk
home >> regio

het midden van frankrijk

auvergne
Bijna honderd vulkanen, ruige natuur, valleien, bossen, moerassen, bronnen. Deze regio biedt alles wat een natuurliefhebber maar kan wensen. De Auvergne is één van de grootste natuurgebieden van Europa. En dat op slechts 3 uur rijden ten zuiden van Parijs. Bezoek Clermont-Ferrand, de Puy-de-Dôme en de vele historische stadjes.
bourgogne
De Bourgogne is van oudsher een populaire vakantiebestemming. Niet alleen veel Parijzenaren hebben er een tweede huis, er zijn ook veel huizen in Nederlands bezit. De heuvelachtige streek met de vele boassen is natuurlijk bekend van de wijnen. En van de gastronomische maaltijden, het Bourgondische leven. Het bekende natuurgebied 'de Morvan', is hier te vinden.
centre
Dit is een grote regio direct ten zuiden van Parijs. Het gebied kent milde winters en redelijk warme zomers en staat vooral bekend als de 'Loirestreek' met de vele bekende kastelen. Een sprookjesachtige reis voert langs renaissance kastelen, middeleeuwse vestingen en fraaie parken en tuinen. Het indrukwekkende Château de Chambord is het grootste kasteel langs de Loire.
limousin
Als mensen de Limousin al kennen is het vanwege de stad Limoges. Verder bestaat de regio vooral uit glooiende groene landschappen. Ideaal voor mensen die rust en natuur zoeken. Maar ook sporters als ruiters, renners, mountainbikers of kayakvaarders kunnen er terecht. Veel vakantiehuizen liggen er rustig, vaak midden in de natuur, zonder directe buren.