Chambres hôtes Tours sur Meymont

auvergne  ||  puy-de-dôme  ||  tours-sur-meymont
prijs vanaf € 85
 internet / wifi  ||  familiekamers  ||  A75: 40 km  ||  A89: 30 km

tarieven en voorwaarden

Kamer voor 2 personen, per nacht€ 85,00
Toeslag bij verblijf 1 nacht in juli en augustus, per 2p-kamer€ 12,50
XL-kamer voor 4 personen, per nacht€ 125,00
Toeslag bij verblijf 1 nacht in juli en augustus, per XL-kamer€ 17,50
Kinderbedje per nacht€ 10,00
Extra bed op de kamer (maximaal 1) per nacht€ 15,00
Tables d'hôtes (op reservering), p.p.€ 25,00
Tables d'hôtes (op reservering), kinderen, p.p.€ 10,00
Toeristenbelasting, p.p.p. nacht€ 0,40
Hoog seizoen: 13 juni - 12 september en 17 december - 3 januari
kinderbedje beschikbaar
aankomst vanaf 16:00 uur, vertrek voor 11:00 uur
roken niet toegestaan
Eigenaren spreken Nederlands
postcode: 63590

beschrijving

Alle kamers beschikken over een comfortabele, grote boxspring van 1.80 x 2.00 m. (indien gewenst en beschikbaar zijn er 2 éénpersoonsbedden van 0.90 x 2.00 m). Daarnaast heeft elke kamer een eigentijdse badkamer met royale douche, toilet en dubbele of XL wastafel.

Twee van de vijf kamers zijn zogenoemde XL-kamers (familiekamers). Deze kamers bestaan uit een ruime 2-persoons kamer met zithoek, een 2e kleinere slaapkamer voor 2 personen en natuurlijk een luxe badkamer.

Daarnaast kunnen twee 2p-kamers met elkaar verbonden worden waardoor ze eveneens geschikt zijn voor een verblijf met een gezin.

Op enkele kamers kan een extra bed worden bijgeplaatst.

Tussen de schilderachtige uitlopers van de Monts du Livradois ligt deze stijlvolle chambres d'hôtes, aan de rand van het dorpje Tours sur Meymont (h. 623 m). Het is een stoer, eeuwenoud, groot huis met een geheel ommuurde tuin. Gerestaureerd en met gevoel voor traditie omgebouwd tot een plek waar het prettig toeven is en waar genieten van rust en stilte bij het dagelijkse leven hoort. U kunt hier verblijven in één van de ruime, sfeervolle kamers. De kamers hebben een sympathiek en ingetogen sfeer waarbij de aanwezige oude elementen bewaard zijn gebleven en soms verrassend zijn hergebruikt.

Het oudste gedeelte van het huis dateert uit circa de 17e eeuw en is lange tijd in gebruik geweest als klooster. In de 19e eeuw had een notaris zich hier gevestigd en later was het huis in handen van particulieren. Er zijn vele mooie details bewaard gebleven en/of weer tevoorschijn getoverd bij de restauratie van het pand: oude deuren en beslag, gootstenen, cave, kapel, ‘geheime’ luikjes, schouwen en haarden, een zogenoemde vakwerkmuur en natuurlijk die ontzettend dikke stenen muren! Deze authentieke elementen aangevuld met een sobere nieuw landelijke inrichting en eigentijdse luxe zorgen voor een makkelijke, warme en prettige sfeer.

Naast de chambres kunt u gebruik maken van de salon die gesitueerd is in het voormalig notariskantoor. Hier kunt u relaxen, een boek lezen, het nieuws kijken, piano spelen, een aperitief gebruiken... Op koudere dagen is er een knapperend haardvuur! Grenzend aan de living vindt u de kapel die is ingericht als bibliotheek met een diversiteit aan boeken, tijdschriften, gezelschapsspelen en informatie over de Auvergne.

In het verlengde van het huis ligt een grote grange (motorrijders kunnen hier hun motor stallen tijdens hun verblijf). De totale lengte van het pand bedraagt bijna 50 meter en daarachter bevindt zich de ommuurde tuin. Er zijn verschillende terrassen: de cour, waar bij aangenaam weer het ontbijt en het diner wordt geserveerd, een hoger gelegen zonneterras en een intiem terras met een panoramisch uitzicht, bij helder weer is de Puy de Dome te zien!

RESERVEER
VRAAG INFO

locatie op kaart

coördinaten

geen coördinaten bekend

contact

Klik op één van de onderstaande knoppen om contact op te nemen met de eigenaren van de accommodatie. Als u wilt dat de kamer -indien beschikbaar- direct voor u wordt vastgelegd, dient u te reserveren.

RESERVEER
VRAAG INFO
reserveer chambres hôtes tours sur meymont
uw gegevens
aankomst en vertrek
samenstelling groep
opties
 diner
 kinderbedje
opmerkingen
contact chambres hôtes tours sur meymont
uw gegevens
beschikbaarheid
vul aankomst- en vertrekdatum en aantal personen in als de beschikbaarheid wilt weten. Heeft u geen andere vraag? Vul dan niets in bij de vraag.
vraag