Auvergne | Allier | Château-sur-Allier
Chambres d'hôtes Château sur Allier
vanaf € 154 per nacht
  
Indeling: 6 kamers, 6 badkamers
Huisdieren:  niet toegestaan
Zwembad:  nee
Wifi:  ja
Chambre Louis XIII: 22 m2 groot, warme en intieme kamer met groot hemelbed met prachtig houtsnijwerk. De badkamer heeft een ligbad en een toilet. Chambre Marie-Antoinette: een romantische kamer van 35 m2 met een Kingsize bed. U heeft een eigen badkamer met bad en toilet. Chambre Louis XV: 42 m2 groot en ingericht met meubels uit de tijd van Louis de vijftiende. De badkamer is groot, modern en comfortabel. Chambre Henri IV: 40 m2, meubilair stamt uit de 17e eeuw en u heeft uitzicht op het landgoed en het bos. In de grote badkamer is een ligbad en toilet. Suite Catherine de Médicis: 50 m2, uniek in Frankrijk en ingericht met renaissancemeubelen en schilderijen van meesters, u slaapt in hetzelfde bed als Catharina de Médici afkomstig van het Château de Blois. Chambre du Baron: 55 m2 groot en gelegen in het centrum van het château, vanuit de kamer maar ook vanaf het balkon heeft u een mooi uitzicht op de vijver, het park, de herten en het omliggende bos. De tijd heeft in deze kamer stil gestaan met zeventiende eeuwse luxe zoals een groot hemelbed met zijde, grote en comfortabele fauteuils bedekt met rode zijde en goud, schilderijen en voorwerpen die vertellen over een ver verleden. De kamer heeft een moderne en ruime badkamer met een grote badkuip, wastafel en toilet.
Tarieven 2015, logies met ontbijt
Chambre Louis XIII, 2 personen, per nacht
€ 154,00
Chambre Marie-Antoinette, 2 personen, per nacht
€ 204,00
Chambre Henri IV, 2 personen, per nacht
€ 204,00
Chambre Louis XV, 2 personen, per nacht
€ 224,00
La Suite Catherine de Médicis, 2 personen, per nacht
€ 274,00
Chambre du Baron, 2 personen, per nacht
€ 374,00
Tables d'hôtes (op reservering), p.p.
€ 75,00
Toeslag toeristenbelasting, p.p. per nacht
€ 1,00
Aankomst vanaf 17:00 uur, vertrek voor 12:00 uur
Postcode: 03320
Afstand van de A77: 15 km
WiFi in de openbare vertrekken
Roken niet toegestaan
Eigenaren spreken: Frans, Engels
 in favorietenlijst
Overnachten in een historisch museum. Daar lijkt het op als u verblijft in dit monumentale château, één van de belangrijkste historische monumenten van de Bourbonnais regio. Alles op dit landgoed is tot monument geclassificeerd van de kapel t/m zelfs de grond rondom.

Het oorspronkelijke kasteel stamt uit de zestiende en achtiende eeuw. In de achtiende eeuw was het drie maanden per jaar het jachthuis van voorouders van de huidige eigenaren van het domein. Later in de negentiende eeuw werd het omgetoverd tot een comfortabel château.

Er zijn vijf comfortabele kamers, ieder met eigen sanitair. De oorspronkele inrichting is zo veel mogelijk in tact gelaten. U slaapt daarom op zeer stijlvolle maar (niet moderne) bedden die rijkelijk zijn versierd. Een unieke ervaring voor één keer (of meer...).

De gastvrouw en gastheer, de eigenaren van deze unieke chambres d'hôtes, spreken Frans, Duits en een beetje Engels.

Het château is gelegen op een domein met een park vijver en bos nabij Château sur Allier. Er worden dagelijks ook rondleidingen gegeven door o.a. de stallen, de kapel en de eetzaal. De opbrengsten van de openstelling voor het publiek komen ten goede aan de restauratie van dit landgoed.

klik hier voor meer informatie over de regio Auvergne
klik hier voor meer informatie over het departement Allier
De reserveringen worden zelf afgehandeld door de eigenaren van de accommodatie,
betalingen verlopen niet via een reisorganisatie.